Toprağın Pancar Ekimine Hazırlanması

Şeker pancarı derince köklenen bir bitkidir. Derin, gevşetilmiş toprak ister. Aksi olunca kök çatallanmaları gerçekleşir, büyüyüp gelişemez ve kökrandımanı düşer. Sürüm kesinlikle güzde yapılmalıdır. Sürümde en çok alttaki çiğ toprak katına kadar inilmelidir.
Tarlada pulluk zemini oluşumunu önlemek içersinde sürümden evvel 2 -3senede bir dip kazan çekilmelidir.  Sürüm sırasında engebe ve sırtlar oluşmayacak şeklinde versiyonyapılmalı sürülmemiş alan bırakılmamalı, versiyonda tarla yüzeyinin düzgün olması sağlanmalıdır.
Sonbahar Tarla Çalışmaları ve Önemi:
Șeker Pancarı Tarımında Hazan Versiyonu, sıhhatli nebat gelișimininyanında kök ve șeker verimini yükselten en ehemmiyetli unsurlardan bir tanesidir. Șeker Pancarı Tarımında randıman niteliğini etkileyen en ehemmiyetlifaktörlerden bir tanesi olan dipkazan çekilmesi pulluk tabanını kırmakitibariyle defa ehemmiyetlidir. 3-4 senede bir dipkazan çekilmesi, sıhhatli kök gelișimini, toprağın havalanmasını ve su tutma kapasitesini çoğaltır. Toprak altında gelișen pancar böylece çatallanmayacak, henüz derinegittikçe sıhhatli ve düzgün formlu bir kök yapısı olușturacaktır.
Bu vaziyet bitkinin sıhhatli yaprak olușumunu teșvik edecek, hastalıklara karșı mukavemetini arttıracak ve içeriğinde daha çok șeker biriktirmesinde ehemmiyetli bir rol oynayacaktır.
Sonbaharda Tarla Hazırlığı:
Tarla yüzeyinin düzgün meydana gelebilmesi içersinde döner kulaklı pulluk seçilmelidir.Tarlada pulluk tabanını önlemek içersinde 3 senede bir kesinlikledipkazan çekilmelidir. Sonbaharda Fosfor ve Potaslı gübrelerin bir bölümü ya da bütün tarlaya uygulanmalıdır.

Leave a Comment

tr_TRTurkish